Här kommer ett nytt recept, med bilder till. Glämde dessvärre ta en bild på det helt färdiga resultatet i stekpannan...
Vegansk Currykorv
Torrvara (blandas i en stor skål):
5 dl glutenmjöl
1 dl bjäst (har provat att utesluta, men det blir faktiskt bäst med...)
Kryddor:
1 msk timjan
1 msk curry vindaloo
1/2 msk Curry thai red
1 1/2 msk basilika
2 msk typ allkrydda el grillkrydda
3 msk Curry oriental
1 liten hackad stekt lök
Dessa mixas ihop till en "paste" tillsammans med...
Våtvaror:
2 msk tomatpure
2 msk grönsaks eller kantarellfond
2 msk olivolja
1 msk soja
Kryddpastan blandas sedan m 2,5 dl vatten eller buljong.
Häll ner våtvarorna i torrvarorna och knåda ihop till en deg.
Dela sedan degen i 8-10 lika stora bitar.
Dessa kläms/rullas sedan i folie till små korvar, eller eventuellt en enda stor, om man hellre vill göra en salami. Jag har provat att göra det i bakplåtspapper istället (inbillar mig att papper är snällare mot miljön). Det funkar utmärkt, dock blir korven lite hårdare.
Baka i ugnen i 175 grader, 30 minuter (jo, det räcker m 30, även om man bakar i folie) om man gjort små, 1 timme om man gjort en stor.
Servera med en trevlig yoghurtsås i baguette, eller med ris och Mango chutney.
Den här varianten har jag också fryst, micrat och stekt. Den blir dock bäst om man steker upp och äter direkt, till skillnad från chorizo-varianten.
Recept på vegansk korv och annat gott! Lite annat kommer säkert slinka med, men maten var huvudsyftet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
hej! gud vad lätt och smidigt det verkar! skitbra recept. och du stör inte, hehe, kommentarerna på bloggen är ju anledningen till att man fortsätter skriva! välkommen i bloggvärlden, hoppas du ska trivas!
Lika lätt som att baka bröd! Kommer nåt på det ämnet snart oxo. Finns vegansk yoghurt?
Och jo, kommentarer är kul. Nu ska jag bara få fler än du att läsa ;-).
ikväll ska jag prova ditt recept, fast med egna kryddor. ska bli så sjukt spännande.
fy fan vad fiffigt, ska verkligen prova!
Jättekul! Gör du egen variant får du gärna tipsa!
Skicka en kommentar